maandag 24 maart 2014

Nieuwe kap voor Group 5

Afgelopen week druk geweest met het spuiten van een kapje voor de Group 5. De originele kap was al behoorlijk beschadigd en je onderscheiden in het veld is daarnaast ook geen sinecure! Vorige week vrijdag bij Slotracing2go geweest en een nieuwe white kit aangeschaft. Samen met mijn zoon een thema bedacht voor de auto en ja als je roots ergens, lang geleden, in Italië liggen, dan is dat thema niet heel erg moeilijk!
Rood
Groen
Het resultaat
Decals aanbrengen

Lakken
Van mijn schoonvader de airbrush geleend en na eerst wat proefspuiten begonnen met de spoiler. 2 lagen blijken voldoende te zijn om het mooi dekkend te spuiten. Vervolgens afplakken van wit met behulp van masking tape en ja de vraag is trek je de verf er niet vanaf of loopt deze niet over in elkaar. Gelukkig viel het allemaal erg mee. Na het spuitwerk was het tijd om de decals aan te brengen. Helaas was de inkjet stuk en was het decalpapier hier voor bedoeld dus op hoop van zegen maar door de laserprinter en gelukkig lukte dat. Wel gelijk met lak bewerken zodat de inkt niet uitloopt. Het aanbrengen was een fluitje van een cent daarna nog even aflakken en het resultaat mag er zijn. Vervolgens alle onderdelen aanbrengen en met behulp van een oude soldeerbout bevestigen. Klaar voor een fotoshoot.

Op de baan


2 opmerkingen:

  1. Mooie fleurige kap, de italiaanse kleuren spreken me wel aan. Ook goed zichtbaar op de baan, en onderscheidend van de andere slotcars (scheelt toch weer in de race).
    Eerstvolgende Group5 race is op 18 mei bij Speedtrack, tot dan, maar je mag natuurlijk altijd komen oefenen. Tweede vrijdag van de maand is de Group5 clubrace.... Roel

    BeantwoordenVerwijderen