maandag 19 mei 2014

3e race Group 5 warm en lang

De derde race in de Group 5 is gisteren verreden. Na een training op de woensdagavond en zaterdagmiddag mochten de deelnemers zondag de strijd met elkaar aan gaan. Na ontvangst met koffie en vlaai was na het concour d'elegance tijd voor de kwalificatie. De deelnemers die dachten dat ze met een uurtje trainen het wel zouden redden kwamen van een koude kermis thuis. De baan was glad en met name baan 1 en 6 waren zeer lastig. Het contrast na de wissel tussen de banen bleek voor menig deelnemer een probleem wat leidde tot veel uitvliegers in de eerste ronden zodat er even aangepast diende te worden. Na de kwalificatie was het tijd voor de eerste manche. Zoals gebruikelijk ontstond er een kopgroep een middengroep en een groep goed bedoelende en welwillende rijders.
De baan werd beïnvloed door de weersinvloeden wat leidde, met name bij erg laag afgestelde auto's, tot klappers en een aantal stops van de race. Na wat reparatiewerk met hamer en hout om de litzen te verlagen kon de wedstrijd weer hervat worden. De weersinvloeden hadden ook invloed op de prestaties van een aantal favorieten die in de training toptijden reden maar tijdens de race in de 2e of zelfs 3e groep reden.
Gelukkig waren de omstandigheden voor een ieder hetzelfde dus blijft de auto, regelaar en de rijder over. Het soms wat lange wachten en mooie weer leidde er toe dat er niet altijd voldoende baan inzetters waren wat resulteerde in extra wachttijd. Een aantal van de toppers hadden mazzel die mochten 4 keer rijden. Door een track in de 5e stint bleef de tijdwaarneming doorlopen en besloot de organisatie om de manche helemaal opnieuw te rijden. Wat overbleef na een lange dag van racen en wachten was een zinderende finale. Sebastiaan van Altena, Kevin Vonk, Jos en Joop van der Zee, Stefan Kievit en John Licher zorgde voor een stille zaal die de gehele dag tot vrij druk en luidruchtig was. De beslissing viel in de ener laatste stint van de finale. Sebastiaan wisselde naar 6 en had een aardig voorsprong opgebouwd en Stefan naar 4 en al snel bleken de ronde tijden van Stefan t.o.v. Sebastiaan 0,3-0,4 sneller te zijn. De voorsprong die Sebastiaan had opgebouwd verdween al snel en na een kleine uitvlieger werd Sebastiaan gepasseerd. In de laatste stint wisselde Sebastiaan naar 4 en Stefan naar 2 echter Sebastiaan kon niet meer dichterbij komen en werd daarmee tweede achter Stefan. Kevin werd uiteindelijk 3e ook na een mooie strijd met John en Jos.
Het was een lange dag met een finale die veel goed maakte en met een terechte winnaar. De volgende race is op 28 september bij SRC Eindhoven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten